Een duurzame maatwerkoplossing!

Opdrachtgever:
VVE de FactorY, De Stelling en Het Kroonwerk te Muiden
Realisatie:
juni 2023
Locatie:
Muiden
Materiaal:
Thermisch verzinkt staal

In een prachtige nieuwbouwwijk, waar sommige woningen een prachtig uitzicht hebben over het Muiderslot en het IJsselmeer, hebben wij een maatwerkproject mogen verzorgen!

In de prefab galerijen en balkons zitten afwateringsgoten. Deze goten moesten worden voorzien van stalen roosters die goed weerbestendig zijn, maar makkelijk te verwijderen zijn in verband met het kunnen schoonmaken van de goten. De vloerroosters zijn achteraf thermisch verzinkt, conform de norm DIN en ISO 1461.

Tijdens de bouwfase hebben wij voor de aannemer Dura Vermeer diverse maatwerk oplossingen mogen maken uit aluminium traanplaat. Het maatwerk bestond vooral uit het maken van goot afdekkers. Doordat dit naar volle tevredenheid is uitgevoerd is de VVE in contact gebracht met Almetaal. Dit een mooi voorbeeld van een goede samenwerking.

De uitdaging van dit project zat hem in de lengte van de afwateringsgoten. We hebben ervoor gekozen de lengte van de roosters zo hanteerbaar mogelijk te produceren, en dat is gelukt. Samen hebben we een mooi eindresultaat geboekt!

Opdrachtgever aan het woord

Project Muiden sfeerbeeld 04

Opdrachtgever Guus Bierman

Guus Bierman is door de projectleider van Dura Vermeer Bouw BV doorgestuurd naar Almetaal. Na een goed gesprek, zijn wij aan de slag gegaan met een maatwerkoplossing.

Guus Bierman zegt het volgende over de samenwerking: “Vanaf het eerste contact met Freddy Holwerda van Almetaal heb ik veel vertrouwen gehad in een goed lopend project. Nu alles is geplaatst zijn wij als bewoners erg tevreden met het eindresultaat.”

De montage van de FactorY heeft plaatsgevonden op 7 juni 2023. Daarna vond de montage van De Stelling en Kroonwerk plaats op 21 juni. Tegen het einde van juni 2023 was het project helemaal afgerond!

IMPRESSIE

Heb je een vraag of een mogelijke opdracht?

We staan je graag te woord

Projecten

Om je een beeld te geven van de variatie in onze opdrachten presenteren wij een greep uit onze projecten.  

  • Ombouwscherm uit strekmetaal

    Almetaal kreeg de uitdagende vraag om een ombouw te ontwerpen uit strekmetaal, waardoor luchtbehandelingskasten en andere apparatuur minder opzichtig zouden zijn. De taak was niet alleen om …

  • Freddy en Aalt met duurzaam project

    Cortenstalen gietranden

    Adviseur Aalt van Loo bij Hoefakker Boomspecialisten kwam onderweg de producten van Almetaal tegen en was meteen enthousiast. Via een goede relatie kwam hij in contact met …