Messing, RVS, Aluminium en Koper

Hier vind je al onze overige materialen. De grondstoffen staal, rvs, aluminium, messing en koper leveren wij behalve als geperforeerd metaal, strekmetaal en gaasvariant, ook als vlakke plaat. Nog liever maken wij het product hiervan op klantspecificatie.

Messing

Messing is een legering van koper en zink. Messing is erg goed te bewerken en is bestand tegen vochtige omstandigheden. Hierdoor kan het iets oxideren, waardoor het een oud-klassieke uitstraling geeft. Door de eigenschappen wordt messing vaak als design- en afwerkmateriaal gebruikt voor zowel het interieur als het exterieur.

Rvs

Rvs is corrosiebestendig en zeer sterk staal. Het is er in vele verschillende kwaliteiten en uitvoeringen, bijvoorbeeld in een geborstelde vorm die een exclusieve uitstraling heeft. De meest voorkomende soorten zijn rvs 304 en 316. Met name de corrosiebestendigheid van deze materialen is van belang bij het maken van de keuze tussen een van beide.

Aluminium

Aluminium is licht in gewicht en heeft een hoge stijfheid. De corrosiebestendigheid is erg goed en daardoor heeft het metaal weinig onderhoud nodig. Aluminium is er in meerdere kwaliteiten en uitvoeringen. Door de eigenschappen wordt aluminium vaak als design- en afwerkmateriaal gebruikt, voor zowel het interieur als het exterieur. 

Koper

Koper is buigzaam, is eenvoudig te vervormen, heeft een groot geleidingsvermogen voor warmte en elektriciteit en is corrosiebestendig. Daardoor wordt koper, in allerlei vormen, veel in de industrie gebruikt. Door de eigenschappen wordt koper vaak als design- en afwerkmateriaal gebruikt, voor zowel het interieur als het exterieur. Daarnaast vindt het zijn weg in de apparatenbouw en architectuur.

Impressie