Het mooie van ons vak is dat we de mooiste producten kunnen maken van bijzondere basismaterialen. Of het nu gaat om functionele materialen zoals staal, rvs of aluminium, of juist over esthetische materialen, zoals messing, koper of cortenstaal.

Almetaal maakt van deze materialen de mooiste en meest functionele producten.

Geperforeerd metaal

Een plaat met diverse gatvormen, gatgroottes en diktes. We leveren ze in staal, sendzimir verzinkt staal, aluminium, rvs en messing. Ronde, vierkante, sleuf- en decoratieve perforatie is mogelijk.

Metaalgaas

Metaalgaas bestaat uit metalen draden die tot een mat zijn geweven of gepuntlast. Ze worden in veel verschillende uitvoeringen geproduceerd en daarmee is de toepassing erg divers.

Strekmetaal

Strekmetaal is een soort rooster: de ‘mazen’ ontstaan door sneden te maken in een metalen plaat en die daarna uit te rekken. De materialen die hiervoor gebruikt worden zijn staal, sendzimir verzinkt staal, aluminium, rvs of cortenstaal.

Cortenstaal

Cortenstaal is niet zomaar een roestig metaal. Het is een uiterst duurzaam metaal dat egaal roestig van kleur is en niet zomaar vergaat. De vorming van de roestlaag duurt even, afhankelijk van de toepassing weken tot jaren. Het is juist de roestlaag die het onderliggende metaal beschermt tegen corrosie. 

Overige metalen

De grondstoffen staal, rvs, aluminium, messing en koper worden naast het gebruik als geperforeerd metaal, strekmetaal of gaasvariant, ook in vlakke plaat geleverd. Nog liever maken wij het product hiervan op klantspecificatie.