Een ijzersterke oplossing voor een esthetische uitstraling

Opdrachtgever:
Hesco Bouw B.V.
Realisatie:
sept 2023 t/m jan 2024
Locatie:
Haren
Materiaal:
Strekmetaal

Almetaal kreeg de uitdagende opdracht om een ombouwscherm uit strekmetaal te ontwerpen, waardoor luchtbehandelingskasten en andere apparatuur minder opvallend zouden zijn. De taak was niet alleen om de functionaliteit te waarborgen, maar ook om de ombouw naadloos aan te passen aan de bestaande staalconstructie waarop de apparaten zijn gemonteerd.

Dit project betreft een uitbreiding van de Peter Petersenschool te Haren met 3 klaslokalen, een ontmoetingsruimte, een speellokaal, enkele ondersteunende ruimtes en een sanitair blok.

Onze specialisten hebben stalen kolommen vervaardigd met voetplaten, zorgvuldig gemonteerd aan de onderconstructie en thermisch verzinkt voor duurzaamheid. De nauwkeurig op maat gemaakte strekmetalen panelen zijn verzinkt en gepoedercoat in RAL 7039 om op de juiste positie te worden gemonteerd.

Hoewel er geen grote uitdagingen waren, was het binnen het bouwteam een genoegen om samen te werken en tot een succesvol resultaat te komen.

Opdrachtgever aan het woord

Opdrachtgever Henk Spieker, Hesco Bouw B.V.

“Dit was de eerste keer dat we samen hebben gewerkt. Wij hebben die samenwerking als prettig ervaren en zodra zich weer een mogelijkheid voordoet zullen we zeker met Almetaal in gesprek gaan.”

In dit project is uitgevoerd onder leiding van werkvoorbereider Jack Hughes en directeur Freddy Holwerda.

IMPRESSIE

Heb je een vraag of een mogelijke opdracht?

We staan je graag te woord

Projecten

Om je een beeld te geven van de variatie in onze opdrachten presenteren wij een greep uit onze projecten.  

  • Skulper Akersloot 1

    Skulper Akersloot

    Wij kregen de uitdagende opdracht om een plek te maken ter herinnering aan de voormalige schelpkalkbranderij in Akersloot.

  • Freddy en Aalt met duurzaam project

    Cortenstalen gietranden

    Adviseur Aalt van Loo bij Hoefakker Boomspecialisten kwam onderweg de producten van Almetaal tegen en was meteen enthousiast. Via een goede relatie kwam hij in contact met …